Sunday, 3 March 2013

menghupdate entry di pagi buta. butakah pagi ?

ASSALAMUALAIKUM WBT. 

salam sejahtera salam perpaduan n salam 1 imigresen~ hahahaa. perrrgh ayaat ! tak bleh blah d0e !
kekekee. k0rang takyah heran lah, aq an da jdiy IO wh0 stands f0r IMMIGRATI0N 0FFICER ! hahaha. bangga ah !
sebenarnye takde benda pun yang aq nk k0ngsi ngan k0rang sume pada pagi yang sangat berbahagia nih.
but then tangan gatai jgak nak menaip. kenapa gatai ? ahaaa! b0ring babe ! hari nih jge kaunter primier yang hanya dikhaskan utk th0se yang mempunyai b0arding pass yang tertulis BUSSINESS CLASS. 0hoi ! classss kan bunyinye tuw ! s0, seperti yang k0rang sedia maklum, pastilah d0rang ni 0rang2 yang penting sama ada dalam negara mahupun luar negara. sudah pastilah kne bagi service yang paling paling n the m0st terbaek kat d0rg. ad seni0r penah pesan kat aku sebelum ne, dye ckp :

" law awk dup kaunter yang penting awk kena sediakan service dengan cepat s0 d0rang tak perlu tunggu lama. biasanyer d0rang ne 0rang2 bisnes, d0rang selalu kejar masa. "

setelah aku fikir2, aku ase.... aghhh! susa jgk nk bg service cepat ne, almaklumlah aku ne freshie lg. tak berapa nk cekap sangat. eish. terkadang hinggap perasaan bersalah kat hati ne sebab bwat d0rg tunggu lama2. sedangkan d0rg byr kte utk dapatkan service yang terbaek daripada kte. haiyaa~

kaunter primier ne jgak n0t just f0r th0se yang ad b0arding pass yang tertulis BUSSINESS CLASS but untuk pemegang2 kat APEC iaitu pas kerja antarabangsa. d0rang kan selalu rushing, law kne beratur panjang2 memg k0mpem terlepas lah pr0jek besar d0rg. hahah! kaunter primier ne jgak dipr0videkan f0r th0se yang pegang kad pengenalan kaler pink yang bermaksud PENDUDUK TETAP. hahaa. faham tak mksud penduduk tetap kat sni ? penduduk tetap means 0rang yang ad ic pink lah. hahahaa. d0rg akan dapat c0p khas iaitu c0p PTL [ PERMITTED TO LAND ] . tapi sekarang ne dah digazetkan, law tak nak c0p pasp0rt d0rg pun takpe melaenkan d0rg mintk utk dic0p. lagi lagi lagi ap eh ? haaaaa ! kaunter ne juga berkhidmat kepada th0se pers0n yang keje kat sni secara tetap. d0rang akan tunjuk kad kaler kuning/c0klat [ tak pasti kaler sebenar, hahahahaaa ]. s0 we d0nt have t0 stamp 0n their pasp0rt. klaw tiap2 kali ms0k nk stamp memg bankrup lah. bankrup knpe ? sbb kna tuka pasp0rt sebulan skli. stamp penuh. hahahaa..~

0kei, tak larat nk merepek sal kaunter lagi. skrg ne nk cakp sal induksi plak. ergghhhh~k0rang taw tak ap induksi ? haaaa ! bagi yang th0se keje dangan g0vernment memg k0mpem lah taw. but f0r th0se yang keje dgn syarikat swasta mungkin k0rang tak taw.
induksi ne sebenarnya satu kursus yang wajib diambil oleh semua kakitangan kerajaan samada kakitangan kerajaan yang berunif0rm mahupun tak berunif0rm. 0hoi. ap jer dalam induksi tuw ? dengar2 cter kakak n abang2 seni0r, time induksi k0rang blaja banyak benda termasuklah kawad. haaa. ne part yang tak best nyer ni. haiyaaa~ muka da wajib da itam . law kawad tapi muka tak itam pasti sy0k ! hahaa. nk cter panjang2 sal induksi ne pum aku tak taw nk cter cner. takde pengalaman lagi. ble da ms0k induksi tuw, nanti aku hupdate entry lagi. kekeke.

f0r the time being, i'll just st0p it here. penat gak membebel. heheh. babai. assalamualaikum n selamat pagi !

n0te : c0p=stamp
03/03/13 04:21a.m