Saturday, 28 January 2012

10 SEBAB PEREMPUAN TAK HORMAT LELAKI !

ASSALAMUALAIKUM sume :D
p0st wa yang ketiga dalam bulan januari..haisshh~bulan januari pun dah nak habes.. maklumlah, wa sangat-II sibuk sekarang ne, hidup sebagai pelajar STPM menyebabkan wa tak dapat masa yang secukupnya untuk spent ngan diri wa sendiri -.-'[ memang terpaksa bersabar :) ]

shhhhh~ jangan tanya wa kenapa tetiba terpampang gambar wa yang sangat-II c0mel ni kat sni..
[ law awk-II semua tak puas aty, awk-II tgok butang (x) kaler merah kat hujung kiri lappy awk-II dan tekan ja... babai awk-II :) ]

0kei, bagi sesiapa saja yang sudi baca bel0g wa, meh nk k0ngsi 'sedikit seserba sebanyak' yang wa tahu sal lelaki & perempuan @ dengan kata lain KAUM ADAM & KAUM HAWA ! zaman sekarang ne susah kan nak cari kaum ADAM yang kaum HAWA rasa boleh nk h0rmat.. awk-II nak tahu tak kenapa ? ni lar sebab-II nya

  1. Dah ada awek sedap jer nak pegang-II...elok-ii awek pakai tudung awk sibuk nak tengok rambut dia..konon special untuk awk seorang..bila awek awk tak nak kasi semua tu, awk cakap bye-ii.. 
  2. wah, AWAK ! LELAKI GATAL.
  1. Bila keluar dengan awek,awk sanggup jemput hantar awek awk. berhabis duit kasi hadiah kat awek bila awek merajuk pun tak pe..konon awklah penyabar.. tapi bila mak awak suruh pergi kedai beli bawang, macam-II alasan awk kasi. pastu siap minta duit lagi kat mak. wei, AWAK LELAKI TAK BOLEH HARAP.
  1. Kalau ada awek cun beratur belakang awk masa nak cucuk duit kat atm, dengan segala hormat awk kasi dia beratur depan awk..konon awklah lelaki paling gentleman..tapi, bila ada mak cik pregnant berdiri depan awk dalam monorail, awk buat bodoh je. siap pura-pura tidur sebab xmau bersesak-sesak berdiri.. sah, AWAK LELAKI TAK BERTIMBANG RASA.
  1. Tiap kali lepas makan, awk hisap rokok sebatang dua..nampak je ade awek cun, makin semangat awk..awk rasa hisap rokok tu sangat cool..alahai, sebenarnya ramai perempuan dah 'reject' awk sebab diorang tanak cepat jadi janda. AWAK LELAKI YANG TAK PEKA.
  1. Bila awk bawak kereta, ada je awek baik dengan awk, awk tuduh perempuan tu gila harta..padahal perempuan tu tau awk punya kereta tu beli guna duit bapak awk..bukan harta awk tapi harta bapak awk. aduh, AWAK LELAKI PERASAN.
  1. Bila awk dengan kawan-kawan awk, awk suka gelak kuat-kuat. mencarut pun kuat2.. semua f**k, s**t, macam-II lagi smua awk nak sebut. awk rasa awk sempoi bila mencarut. tapi perempuan pandang AWAK LELAKI TAK BERADAB.
  1. Pergi tengok bola, tengok konsert, berapa mahal harga tiket pun awk sanggup..konon untuk kepuasan diri.. tapi pergi masjid hari Jumaat seminggu sekali, masuk pun free, awk liat..bab agama awk aci mengelat. herm... AWAK LELAKI TAK BOLEH BUAT SUAMI.
  1. Awk suka kutuk-II n gelak-II kat gambar perempuan-II kat fb..awk kata konon bajet cun..abih yg awk amik gambar jelir-II lidah yang konon rock sangat tuh, awk rasa cool ? haishh... AWAK LELAKI YANG TAK CERMIN DIRI..
  1. Time awek awk merajuk, berbakul-bakul awk kutuk. konon modal perempuan merajuk n air mata.. tapi bila awk mogok tak nak cakap dengan awek awk sebab sakit hati, tu kes apa plak.. wei, AWAK LELAKI EGO.
  1. awk hisap rokok awk rasa awk handsome. lepas tu puntung rokok awk buang merata-rata.. kadang2 bila awk rasa nak meludah, dekat mana-mana pun awk tak ambil peduli. alahai, AWAK LELAKI PENGOTOR.
p/s: tak semua lelaki macam nih dan bukan semua lelaki ada semua ciri2 nih.. 

sekadar menegur mana yang patut.. tidak bermaksud utk mengaibkan mana-II pihak. utk kaum ADAM, 
sem0ga awk-II semua dicucuri rahmat ALLAH SWT. utk kaum HAWA pula, bukan semua lelaki yang mempunyai sifat begini, oleh itu pilihlah yang terbaek antara yang terbaek.. sekadar berk0ngsi ilmu yang ada.. 

credits t0 : aliff cullen :)

SALAM UKHWAH FILAH, ASSALAMUALAIKUM :)

2 comments:

teko piyo said...

teraso mokcik baco.. ahaks~
xpo,dpt tmbah ilmu ckit pagi2 neh..
arap ad lg post hk brguna gini..
dpt bndingkan dgn diri kita mcm mana~

awanis wawa said...

h0ho~ ngek lar.. 0k2.. tim0kaseh :D