Wednesday, 5 October 2011

WAHAI GADIS ! JANGAN MUDAH TERGODA ! !

fenomena hari ini, ramai gadis di luar sana yang begitu mudah tergoda dengan c jejaka. dengan hanya sekuntum senyuman c gadis, sudah mula gila bayang. dengan hanya berkereta besar, c gadis yakin c dye cukup kaya raya. namun tahukah anda kebenaran dye sebaliknya ? ingatlah jangan mudah tergoda dengan sifat yang dizahirkan. adakalanya pemandangan zahir tidak seiring dengan kebenarannya. oleh itu ikuti lah TIPS dan NASIHAT ini, harap mampu dijadikan panduan dan sandaran.


1. JANGAN TERLALU MABUK CINTA
benar, kalau sudah mabuk cinta itu bukan jaminan membawa bahagia. namun dalam kalangan kita hari ini, masih ada yang begitu asyik dan taksub dengan cinta. c jejaka pula begitu asyik melontar kata-kata cinta. c gadis pula berkhayal panajg. ingat berpijaklah d bumi y nyata !


2. JANGAN TERHASUT DEK KEINGINAN 
berhati-hati dengan keinginan hati yang terlalu melonjak. tidak perlu utk terlalu mengejar keinginan hati utk memiliki c jejaka. siasat dlu latar belakangnya. mungkin indah khabar dari rupa sahaja. 


3. JANGAN TERLALU TERUJA DENGAN POPULARITI
seronoknya apabila d'dekati oleh c dy yang popular di tempat anda belajar atau bekerja. mentang-mentanglah dy dikatakan THE MOST WANTED BACHELOR, kacak dan ada gaya, terus anda menerima cintanya. kenal pun tidak, mana tau c dy banyak sikap menjengkelkan?


4. JANGAN PANDANG PADA HARTANYA
melihat c jejaka berkereta mewah, anda d sini sudah mula membayangkan yang indah-indah. jangan begitu ! harta hanya pinjaman, belum tentu m'bawa bahagia yang berpanjangan.


5. JANGAN TERPENGARUH DENGAN SITUASI 
jangan terlalu terdesak untuk memiliki sebuah cinta. asalkan ada di kalangan temanmu asyik dengan cinta. anda juga ingin dikasihi dan disayangi. sedangkan c jejaka itu bukanlah pilihan yang tepat.


6. JANGAN PERCAYA DENGAN "KEPERCAYAAN KARUT"
gadis masa kini terlalu suka merujuk perihal cinta mereka mengikut ZODIAK. kekasih yang begini, disuruhnya jadi begitu. lama-kelamaan c dy pun naik bosan. anda d'tingalkan ! oleh itu, jangan terlalu taksub mengikut zodiakmu. cukup sekadar menjalinkan hubungan cinta kamu mengikut keserasian bersama.

2 comments:

yen(toka ziizokukuto) said...

wah,,menarik entry ni,,walaupun untuk perempuan je,,heheh ;)

SheyPull said...

wah...bgus nye la tips2 tuh...
ape pun thax ya sudi FOllow blog saye..JOM singgah blog saya nak...Perh...anak sape nie, kesian der... Tapi...sape yg salah?